CDC pisze:PiotrS pisze:PawelG pisze:Panowie a jak z pstrągiem na krezniczance i Bystrzycy? Planuje się wybrać wraz z rozpoczęciem sezonu
Z pstrągiem sytuacja ma się tak, że 16 grudnia ryby stały jeszcze na tarliskach...
Przyznam szczerze że to trochę dziwne. Pogodę jesienią miały wręcz idealną dlatego nie mam jakoś zbytnio przekonania, że to ma z tarłem cokolwiek wspólnego.
Ryby w miejscach tarliskowych potrafią stać nawet w marcu co niejednokrotnie widziałem ale to nie oznacza, że są cały czas na tarle, ale mogę się oczywiście mylić.
Wydaje mi się, że są już dawno po tarle ale do takiego apelu to i ja się przyłączam.
CDC pisze:No jak tam Panowie te nasze rzeczki, dały coś z nowym rokiem czy nie, bo nikt jakiegoś info nie wrzuca a jestem ciekaw?
CDC pisze:No jak tam Panowie te nasze rzeczki, dały coś z nowym rokiem czy nie, bo nikt jakiegoś info nie wrzuca a jestem ciekaw?
Mada pisze:Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć lub zaznaczyć na mapie, gdzie jest to zimowisko w Wólce Gołębskiej? Czy jest to jakoś oznaczone?
darek pisze:CDC pisze:No jak tam Panowie te nasze rzeczki, dały coś z nowym rokiem czy nie, bo nikt jakiegoś info nie wrzuca a jestem ciekaw?
Ja nie byłem,ale podobno połowili.
pawelublin82 pisze:Byłem w nowy rok, ale bardziej spacerowo niż typowo wędkarsko.
Ludzi sporo, więc pojechałem w odludniejsze miejsce.
Jak pisał Zielony woda niska i czysciutka, więc ryby pochowane po dziurach, wychodziły tylko małe sierściuchy.
Z ciekawostek to na Podkarpaciu na Sanie złowiono piękną rybę 82cm i to nie jakaś chudzina. Na podkarpackim forum można zobaczyć zdjęcie.
Zielony pisze:CDC pisze:No jak tam Panowie te nasze rzeczki, dały coś z nowym rokiem czy nie, bo nikt jakiegoś info nie wrzuca a jestem ciekaw?
Mnóstwo ludzi.
Bardzo niska woda.
Jeszcze więcej wędkujących.
Ładna pogoda i oczywiście jakieś rybki były.
Oczywiście o ile się gdzieś między wędkującymi zmieściłeś.
Trochę mnie to zadziwia bo przecież na pezetwu niema ryb![]()
![]()
![]()
Strach pomyśleć co by było gdyby styczeń nie był miesiącem nokill na naszych wodach.
Na zalewie do ostatniego dnia zabijali sandacze, nawet Ci co to na facebooku prężą się jakoby wypuszczali wszystko.
Takich kłamczuchów najbardziej nie znoszę.
Kontrola na górskich by się przydała i to bardzo.
zpryciarz pisze:Pierwszego było sporo ludzi. Ja widziałem z 7 osób i za dwoma wędkarzami poprawiałem jeden odcinek.
Martwi mnie trochę niska woda ale może coś ma popadać to się podniesie.
Ogólnie to samo wyjście nad rzeczkę sprawiło mi dużo frajdy.
A Efekty ? Może bez fajerwerków ale dla mnie spoko gdyż w tamtym roku na rozpoczęciu wróciłem o kiju.
Złapałem dwa maluchy takie w okolicach 20 cm i jednego pod 40 cm. Widziałem też sporą rybkę ale z daleka.
Myślę że wędkarzy przybywa nad wodą, ale widzę że coraz częściej trafiają się rodzynki łowiące z mostów czy chodzące bez podbieraka.
Ogólnie to jak zawsze sobie wyznaczałem cele do złowienia to w tym roku chce się skupić na tym by wyjścia na ryby były przyjemne i sprawiały sporo frajdy i chciałbym poprawić jakość robionych zdjęć na lepsze ujęcia.
Wszystkiego dobrego w nowym roku
misiek1975 pisze:Jaki to kijek, na który łowisz ?
zpryciarz pisze:Mada pisze:Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć lub zaznaczyć na mapie, gdzie jest to zimowisko w Wólce Gołębskiej? Czy jest to jakoś oznaczone?
zapewne to są obie klatki przy tamie wojskowej po obu stronach .
dodatkowo trzeba by dokładnie na mapę zerknąć czy to jedna czy dwie poniżej tamy. bo ta górna to na pewno
zpryciarz pisze:misiek1975 pisze:Jaki to kijek, na który łowisz ?
St.Croix Trout. Starsza wersja z korkiemTFS70LXF2 .
Ogarnia i paproszki na 3.5 mm główkach i nie boi się rzucać 12 g przynętami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości