Szymon co do łowienia na muchę to się nie wypowiem bo jeszcze nie próbowałem tego rodzaju wedkowania. budzi i mój niepokój trochę że w okresie jesiennym niektórzy muszkarze łowią kropki i się chwała tym na internetach. mysle że nie można wrzucać wszystkich do jednego wora, ale tutaj niech się ktoś wypowie mądrzejszy bo podobno można selekcjonować przynęty i łowić praktycznie tylko lipienie .
zakaz wędkowania na wybranym zimowniku jest dla wszystkich i tych ze spiningiem, jak i tych co łowią stacjonarnie. wierz mi że są inne miejsca żeby polowic, ryby na Wisle, mniejsze ale są. znajdzie się miejsce dla wszystkich bo spining to nie tylko sandacz, szczupak czy bolen.
zmiany jakie są wprowadzane dotyczą też spiningistow i tu choćby zakaz zabierania większości drapieżnika na ZZ.
może z czasem przyjdą zmiany na rzeczy i zostaną wprowadzone które Ty widzisz teraz jako problematyczne.
co do samego spiningu to zobacz że i tak są spore ograniczenia wprpowadzane w całym kraju. zakaz używania przynęt powyżej 5 cm , zakaz spiningowania do maja czy czerwca. ile takich miejsc jest u nas gdzie można się rozłożyć stacjonarnie a że spiningiem trzeba czekać pół roku? a na mięsko na haku z gruntu czy spławika nie łowi się okoni, szczupakow, sandaczy czy boleni ?
zmiany są konieczne, w mniejszym czy większym stopniu będą dotykać każdego. życzę powodzenia