Kadi pisze:A czy to gospodarstwo rybackie udostępniało swoje wody do wędkowania? Jeżeli tak to owe teorie są prawdą.
Paweł pisze:Kadi pisze:A czy to gospodarstwo rybackie udostępniało swoje wody do wędkowania? Jeżeli tak to owe teorie są prawdą.
Z tego co się orientuje, to nie zajmuje się tematami wędkarskimi, tylko hodowlą ryb.
Kadi pisze:Paweł pisze:Kadi pisze:A czy to gospodarstwo rybackie udostępniało swoje wody do wędkowania? Jeżeli tak to owe teorie są prawdą.
Z tego co się orientuje, to nie zajmuje się tematami wędkarskimi, tylko hodowlą ryb.
No to ja również postaram się odpowiedzieć ogólnikowo. Jeździłem z chłopakami nad kilka jezior, które były\są dzierżawione przez osoby prywatne. Nie ukrywam, łowiliśmy dużo fajnych ryb. Okoni do 40cm było by sporo szczupaki metrowe, niestety nie u mnie... Spotykaliśmy się tam z różnymi ludźmi i wiadomo jak to w hobby. Gadka i tak dalej. No i pewnego dnia spotakalismy się nad Tomasznem. I z rozmowy wynikło, że nadal łowimy te same ryby tylko gdzie indziej. Podobno podczas wiosny właściciel łowisk siatami wybrał ryby i sprzedał do PZW. Nie zamierzam uderzać tu w związek. Chcąc to sprawdzić, pojechaliśmy kilka razy na owe jeziora, podobno wyrybione i dało się odczuć, że większe ryby zniknęły. Łowiliśmy same, króciaki i to z dużo mniejszą częstotliwością niż rok czy dwa wcześniej. Ale kasa do płacenia za łowienie ta sama.
Bandazyk pisze:Trochę była jazda go podebrać, pływa dalej
Zielony pisze:Szczupaczysko piękny. Obstawiam 90cm. Gratulacje!
Sprężynowy Dziadek pisze:Zielony pisze:Szczupaczysko piękny. Obstawiam 90cm. Gratulacje!
Zielony nie bądź wiśnia, dorzuć jeszcze chociaż 6 cm...
Zielony pisze:Sprężynowy Dziadek pisze:Zielony pisze:Szczupaczysko piękny. Obstawiam 90cm. Gratulacje!
Zielony nie bądź wiśnia, dorzuć jeszcze chociaż 6 cm...
Dorzucam 10. Miał metr?
Gom3z pisze:Mój pierwszy pstrąg w życiu
Gom3z pisze:lajtowo tzn główka 4 gr plus gumka 7cm
Gom3z pisze:Szczerze to byłem testowac nowy zestaw bez nastawienia na ryby. W drugim rzucie zameldował się ten piękny jegomość![]()
Łowiłem lajtowo tzn główka 4 gr plus gumka 7cm
Bandazyk pisze:Gom3z pisze:Szczerze to byłem testowac nowy zestaw bez nastawienia na ryby. W drugim rzucie zameldował się ten piękny jegomość![]()
Dam tu sprostowanie bo krzyczycie na biednego chłopaczynę. Nie łowił na odcinku górskim, gdzie łapiecie pstrągi tylko na odcinku ... za tamą
Bandazyk pisze:Gom3z pisze:Szczerze to byłem testowac nowy zestaw bez nastawienia na ryby. W drugim rzucie zameldował się ten piękny jegomość![]()
Dam tu sprostowanie bo krzyczycie na biednego chłopaczynę. Nie łowił na odcinku górskim, gdzie łapiecie pstrągi tylko na odcinku ... za tamą
Paweł pisze:Bandazyk pisze:Gom3z pisze:Szczerze to byłem testowac nowy zestaw bez nastawienia na ryby. W drugim rzucie zameldował się ten piękny jegomość![]()
Poniżej tamy na zalewie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości