Nieco uporządkowałem swoje graty piórowo-sierściowe. Wniosek mam tylko jeden - craft furów uzbierało mi się tyle, że chyba życia mi nie starczy, żeby je wszystkie zawiązać na hakach.
Zatem zamienię/sprzedam jak niżej.

- craft fury_copy_924x751.jpg (274.19 KiB) Przejrzano 12083 razy
Na zdjęciu widać po dwa kawałki z każdego koloru (od góry i od spodu). Wszystkich używałem, są spoko. Wykorzystuję/wykorzystywałem je do: streamerów, jigów, kogutów, chwościków do obrotówek i wahadełek, tworzenia baz lub dodatków do dubbingów. Pewnie mogą mieć i inne zastosowania.
Wszystkie podane poniżej wymiary są plus/minus, ponieważ wszystko jest cięte ręcznie (dzięki temu włosy są całe też na skrajach kawałków, a nie przycięte).
Kawałki o wymiarach 12x6 cm, z włosami 8-10 cm:
1 - pomarańczowy
2 - łososiowy
3 - jasny różowy
4 - niebieski jaskrawy
5 - szary
Kawałki o wymiarach 12x6 cm, z włosami 6-8 cm:
6 - czarny
7 - biały
Kawałki o wymiarach 25x2,5 cm, z włosami 8-10 cm, jednokolorowe:
8 - ciemny niebieski
9 - zielony jaskrawy
10 - ciemny żółty
11 - różowy
Kawałki o wymiarach 25x2,5 cm, z włosami 8-10 cm, dwukolorowe:
12 - różowo-żółty
13 - zielono-żółty
14 - zielono-niebieski
15 - różowo-niebieski
Mam w nadmiarze kilkadziesiąt/kilkanaście z kolorów 1-2, 6-15, kilka z kolorów 3-5.
Mogę oddać powiedzmy za kawałek: 5 zł numery 1-7 oraz 4 zł numery 8-15.
Jeszcze chętniej zamienię się na:
- inne craft fury, kolory jakich akurat nie mam (najlepiej odcienie fioletu, niebieskiego, szarego, zielonego, brązowego, ale jestem otwarty na propozycje);
- naturalne sierści lub włochy (jestem otwarty tak na klasyczne sarny/króliki/wiewiórki, jak i na eksperymentalne pomysły - na przykład sam czasami pozyskuję długie włosy z kawi domowej), o ile takich akurat nie mam w zapasie w nadmiernej ilości.
Możesz też określić ile których chcesz i dać swoją propozycję zamiany w kategorii gratów spinningowych lub muchowych. A nuż coś fajnego mi się od Ciebie trafi

.