No ja też w tamtym roku się przymierzałem do sandaczowych ale stanęło tylko na kupnie drewna lipowego
Tak jak Jajakub Ci napisał.
Drut jeśli chcesz to nawet w OBI, lub jeśli dużo to można już spawalniczy nierdzewny, wydaje mi się że 0.6 mm najbardziej uniwersalny. Dentalu raczej nie polecam, to dobry ale twardy drut i ciężko go wygiąć zwłaszcza do małych woblerów, jest za to doskonały do przezbrajania obrotówek.
Stery to zdecydowanie najlepszy chyba poliwęglan, jest tego towaru od groma i najlepiej wycinać samemu.
Farbki modelarskie, małe tubki lub puszeczki, tanio i full kolorów.
Ja nigdy nie impregnowałem także nie wiem, jak się okleja folią to i tak dajesz klej który impregnuje. Z balsy nigdy nie robiłem i może to cokolwiek daje.
Lakier to już bym zainwestował w dobry, około litrowa puszka i tak Ci starczy na dużą ilość, wiem że Remmers są dobre ale to drogie lakiery, są pewnie tańsze i też dobre. Możesz też oczywiście zamiast zanurzeniowo malować pędzelkiem. Ogólnie powinien być rzadziutki.
Klej też obojętnie ale musi być twardy po zaschnięciu, może być Distal, może być szybki Poxipol ale może być dwuskładnikowa żywica aby tylko też była w miarę szybka i nie "płynęła", najmocniejszy jaki jest tak ogólnie dostępny (pomijając bardzo drogie i specjalistyczne) to UHU 300, też jest nie tani ale to w miarę duże tubki i finalnie za 1g/1ml wychodzi tyle co Poxipol. Kleją nim noże i można go "wzmacniać" susząc w piekarniku w podwyższonej temperaturze ale chyba do wobków to nie ma aż takiej potrzeby, ja używam go do czego innego, długo schnie i raczej płynie na początku, także to może tak bardziej informacyjnie, i do czego innego będzie lepszy. Ja bym wybrał 10 minutowy Poxipol i jeśli więcej planujesz to zdecydowanie zakup w necie bo w sklepie drogo, chyba że na początek.
Dalej to już tylko areografy, bajery, patenty, lata doświadczenia i może będą wychodzić takie jak u Jajakuba, chociaż do takich to już trzeba mieć talent

, tak się szczęśliwie złożyło, że jestem posiadaczem jego woblerów i uważam je za rewelacyjne.
Dla zachęty dodam, że ta ryba:

- IMG_20240430_182639338_HDR.jpg (319.67 KiB) Przejrzano 57 razy
to takie grube 50+ skusiła się w tamtym roku właśnie na jego wobler.