szymon71 pisze:A może ktoś z Was był w tym roku na zalewie w Żółkiewce? Czy tam dalej jest taka padaka z tymi zezwoleniami czy coś się poprawiło? Chodzi mi o to czy zezwolenia tylko na miejscu i to od godz 8 lub później. Przecież to o dupę potłuc bo zanim je kupisz to zaczniesz łowić o 9-9:30, kiedy już jest po najlepszych braniach. A zostawać na następny dzień nie chcę. Podejrzewam, że to celowe działanie miejscowych, żeby ograniczyć napływ innych wędkujących.
majula7 pisze:Specjalnie się nie za bardzo znam na wędkarstwie muchowym, taki samotnik i muchy krzywe. Sznur nr chyba 5 pływający wędka 3 jaksona chyba coś 3m lub 9 stóp. Muchy no to jest masakra coś z rękawicy do czyszczenia szyby urwałem i na hak dowiązaalem. Miała to być imitacja kukurydzy.
szymon71 pisze:Panowie, ktoś z Was był ostatnio na Wzorach w Nasutowie? Ktoś z Was pisał, że zmienił się właściciel. Czy ktoś wie jak tam teraz z opłatami i co tam jeszcze pływa? Kiedyś była tam fajna opcja łowienia na 6 godzin a jak jest teraz? Wie ktoś coś... ?
Zielony pisze:
Kilka lat temu wymyśliłem sobie, że złowię suma na muchę! Pierwsze próby z łódki były z Pawłem Wojteczką. W końcu w innych okolicznościach złowiłem takiego metrowego na streamera a teraz trafił się taki prawdziwy...
Ten rok w sumy mam nadzwyczajny a przynajmniej w mojej wewnętrznej ocenie. Zapewne prawdziwi sumiarze nie tacy jak ja łowią, znacznie więcej i większe ale trzy sumy powyżej 200cm uważam za wynik nieprawdopodobny. Przy czym zaznaczam, że ryby są z różnych łowisk nie tylko z naszego zalewu. Były porwane plecionki, połamana wędka ale też kilkanaście wyjętych. Ale wystarczy już o tym moim łowieniu. Każdy może łowić bo sumy są i jest ich tak naprawdę dużo.
MarcinBolo pisze:Witam. Mam pytanie do Państwa gdzie zacząć przygodę ze spiningiem? Nastawiam sie na złowienie szczupaka. Myslalem nad j. Dratów z uwagi na możliwość wypożyczenia łódki. Co Państwo myślą o tym jeziorze na początek przygody z wędkarstwem?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 293 gości