Zielony pisze:Dzień dobry. W ramach ożywiania forum. Okoń 42cm
bodzio66665 pisze:Zielony pisze:Dzień dobry. W ramach ożywiania forum. Okoń 42cm
Piękny![]()
Wczoraj jakiś dzień byków był, bo kolega na Tomaszne złapał 45 okonia
BCH pisze:Ohoho, ale się ten pasiak wypasł w tym Twoim oczku wodnym.
Zazdroszczę.
Zielony pisze:BCH pisze:Ohoho, ale się ten pasiak wypasł w tym Twoim oczku wodnym.
Zazdroszczę.
W tym roku w moim oczku wodnym poza jaziami wizytują właśnie okonie. Będą potrzebowały jeszcze kilku lat by urosnąć do takiego rozmiaru. Okonie nie są moim sztandarowym gatunkiem ale trochę je lubię. Największego, życiowego okonia złowiłem na jeziorze Tomaszne gdy startowałem w zawodach z Pawłem. Mierzył 45cmi był równie przypadkowym przyłowem co ten ze zdjęcia wyżej. Ostatnio moim ulubionym gatunkiem wędkarskiej destynacji są sandacze
Mietek pisze:Zielony pisze:BCH pisze:Ohoho, ale się ten pasiak wypasł w tym Twoim oczku wodnym.
Zazdroszczę.
W tym roku w moim oczku wodnym poza jaziami wizytują właśnie okonie. Będą potrzebowały jeszcze kilku lat by urosnąć do takiego rozmiaru. Okonie nie są moim sztandarowym gatunkiem ale trochę je lubię. Największego, życiowego okonia złowiłem na jeziorze Tomaszne gdy startowałem w zawodach z Pawłem. Mierzył 45cmi był równie przypadkowym przyłowem co ten ze zdjęcia wyżej. Ostatnio moim ulubionym gatunkiem wędkarskiej destynacji są sandacze
Następny krok - sandacz na muchę!
Zielony pisze:Sandaczy na muchę złowiłem całkiem sporo razy. Wprawdzie nie jakieś olbrzymie ale złowiłem. Potem zacząłem robić streamery na główkach jigowych i te stosuję do dzisiaj już w spinningu. W tajemnicy powiem, że większość dużych sandaczy to właśnie na jigi.
Na marginesie to suma a nawet kilka sumów muchówką również złowiłem. Mój największy to nie rekord świata ale w moim przekonaniu i tak to jest ogromny sum na 215cm
Wydra pisze:Witam, czy na stawach „u Baby" w Garbowie można już łowić?
majula7 pisze:Duże te kolce bo chętnie bym wędzonych pojadl
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 286 gości