majula7 pisze:Dziś chyba dużo narodu na lodzie, jak tam poszło bo u mnie lipa. Zawody były na różnych akwenach.
Ja co prawda na rybach nie byłem, tylko na patrolu, ale coś tam informacji mam

majula7 pisze:Dziś chyba dużo narodu na lodzie, jak tam poszło bo u mnie lipa. Zawody były na różnych akwenach.
majula7 pisze:No właśnie a jak z lodem po tygodniowym deszczu
Paweł pisze:Dziś na Tomasznie odbyły się zawody podlodowe naszego koła. Udało mi się fajnie połowić, bo wagowo 4,47 kg. Brały płotki, leszcze, krąpiki i sumiki. Te ostatnie już ładne kapcie. To był mój najlepszy dzień na lodzie, jak na razie, jeżeli chodzi o ilość złowionych ryb. Miałem jeszcze coś dużego, ale po minucie holu w połowie drogi ryba mi się spięła i nawet nie zdążyłem zauważyć, co to było.
zpryciarz pisze:Ładnie połowione. Gratulacje. a jak z zajętym miejscem ?
zpryciarz pisze:A tak cicho na forum to wrzucę info. Byłem w piątek na zakrzowku. Mega zimno i deszcz. W grudniu tak nie zmarzlem. Ciężko mi było zrobić węzeł rapali to waliłem normalna petelke.Dostałem baty od łowiska. na jakieś 1.5h łowienia dwa okonki i dwie plotki. Jeden Okonek taki z 25 cm.lowilem tylko na jigi na główkach 3.5-4mm. muszę poćwiczyc bo ciężko się to prowadzi ale brania nawet małej plotki fajnie czuć.
Dzień wcześniej pojechałem na chwilę do Dysa. Tam tylko urwałem kilka przynęt i tylekompletnie inaczej muszę się tam uzbroić
Krzysiek pisze:zpryciarz pisze:A tak cicho na forum to wrzucę info. Byłem w piątek na zakrzowku. Mega zimno i deszcz. W grudniu tak nie zmarzlem. Ciężko mi było zrobić węzeł rapali to waliłem normalna petelke.Dostałem baty od łowiska. na jakieś 1.5h łowienia dwa okonki i dwie plotki. Jeden Okonek taki z 25 cm.lowilem tylko na jigi na główkach 3.5-4mm. muszę poćwiczyc bo ciężko się to prowadzi ale brania nawet małej plotki fajnie czuć.
Dzień wcześniej pojechałem na chwilę do Dysa. Tam tylko urwałem kilka przynęt i tylekompletnie inaczej muszę się tam uzbroić
Dys to raczej twich w wersji pływającej albo suspending, bo typowy opad jest tam skazany raczej na porażkę.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości