misiek1975 pisze:Panowie szukam kija (spin nie wklejka) prod szczupaka i okonia na lekko. Szukam czegoś pomiędzy Microflexem do 10g a Pro Guidem do 18g. Szczególnie chodzi o akcję - Microflex świetnie trzyma ryby ale mocy nieco mało, a Pro Guide ma wystarczająco dużo mocy i jest "elektryczny", ale ryba dużo częściej spada. Budżet tak do 500 PLN
CDC pisze:kompletnie nie rozumiem takich koncepcji
BCH pisze:No to pomiędzy będzie mikroflex do 15 albo pro guide do 10.
CDC pisze:kompletnie nie rozumiem takich koncepcji
Ja rozumiem. Jak łowię głównie lekkimi przynętami (bo lubię / mam kaprys / jest płytkie łowisko, jak na przykład ZZ / cokolwiek), to nie widzę sensu regularnego męczenia się z rzucaniem trzygramową przynętą uncjowym kijem.
Kadi pisze:Misiek są fajne kije i w miarę uniwersalne. Amerykańskie blanki, czyli opisane w uncjach. Polska uncja co powinna mieć 28g to u amerykańca dobre 40. Wiem bo miałem 3/4 ucji czyli 21g i uncjówkę 28g obydwa ogarniały 40 i więcej gram na nasze. Ja mam coś takiego aktualnie, bo zjechałem z gramatury wędek do lekko i bardzo lekko![]()
Okonie 20 czy 25cm na główki 3-4g ogarnia na miękko i nie spadają. Sandacza 70+ na 6g+10cm guma też wydarłem w 15 sekund. Okonia 35 z 4m wody holuje się bardzo przyjemnie. Blank ma mięso, nie jest to typowa wydmuszka jakie są obecnie oferowane. Bardzo sprężysty i amortyzuje pryma sort.
Poszukaj używki. Jak chcesz zobaczyć to pokażę.
darek pisze:Przymieżałem się do 1-9 270,ale poczytałem troszkę,ponoć lipa.
Wydra pisze:Witam potrzebuje skrócić dolnik
Kadi pisze:I ja to mam, ale łowienie kończy się jesienią. Te wędki mają tak małe przelotki, że dosłownie kilka rzutów i trzeba skuwać lód. Dlatego na jesień i zimę wybieram inneMo Proguide już dość skatowany, ale złamać się nie chcę a jest całkiem spoko, ale jak mówię tylko jak ciepło.
zpryciarz pisze:Kadi pisze:I ja to mam, ale łowienie kończy się jesienią. Te wędki mają tak małe przelotki, że dosłownie kilka rzutów i trzeba skuwać lód. Dlatego na jesień i zimę wybieram inneMo Proguide już dość skatowany, ale złamać się nie chcę a jest całkiem spoko, ale jak mówię tylko jak ciepło.
a masz czas żeby jeszcze jakoś kołowrotek rozebrać i wyczyścić ?
te0 pisze:Panowie a jaki smar polecicie do kołowrotków? Konkretnie chodzi mi o Abu Garcia revo stx ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 189 gości