zpryciarz pisze:Panowie, wiecie co moze być przyczyna że orginalna druga szpula chodzi cięzko a szpula ktora była z kołowrotkiem leciutko ? wygladaja identycznie tylko dokupiona ma jakby mniej smaru
Kadi pisze:Smar do filców jaki używam to Shimano DG01 do carbonu DG07. Mają dobrą lepkość i hamulce po tym chodzą bardzo płynnie, nie skokowo. Nie bardzo rozumiem co znaczy, że szpula chodzi ciężkoHamulec może różnie oddawać plecionkę i chyba tyle, chyba że jest jakiś problem z terkotką.
Tylko czego na jednej szpuli nie ma problemu a na drugiej jest ?Kadi pisze:Czyli pewnie suche lub sklejone tarcze hamulca. Możesz rozebrać i skropić oliwką. Powinno doraźnie pomóc.
majula7 pisze:
Poszukuję twórców tych minimini wózków. Moje miały spotkanie z zębatymi i tyle z nich zostało. Rewelacyjnie łowia białoryb okonie.
majula7 pisze:Naprawa trwa tylko nie wiedziałem jaka to firma zawsze były w sklepie a od roku nie ma. Jak wrzucam w Google też słabo z wynikami. One są naprawdę malutkie.
Jutro wyprawa do lbn po te wobki
majula7 pisze:Jaki Paweł...
majula7 pisze:Jaki Paweł I jak nie działają?
Zostało mi 3szt. Na Wisłe klenie i okonie wręcz za tym przepadają. Pstrągi też je lubią. Łapałem na nie krasnopiory i leszcze. Ostatnio chciałem okonie na Zagleboczu i łapie się ich 10-20 w rozmiarach takich sobie. W ubiegłym roku to pogromcy okoni. W tym roku 2xszczuply i zdemolowały przynęty.
Wkleiłem kulki wolframowe, jutro zaleje lakierem młodzież dorobi ster.
majula7 pisze:Chodziło mi o twórcę tych woblerów.
majula7 pisze:Myślałem że to może jakiś mieszkaniec lbn.
Użytkownicy przeglądający to forum: bodzio66665, Jajakub i 3 gości