darek pisze:Przymieżałem się do 1-9 270,ale poczytałem troszkę,ponoć lipa.
Wędki pewnie jak wędki choć ja np. ze względu na sam kolor bym tego nie kupił, kwestia gustu, po prostu jakoś nie widzę tego u siebie w ręku.
No i rzecz jedna z najważniejszych w kiju czyli przelotki. W tych kijach są po prostu no name (gdyby to były kije tak dobre jak mówi o nich sprzedawca to powinny mieć chyba co najmniej Sic-i bo ogólnie taka jest zależność, im "lepszy" kij tym lepsze przelotki także po samym tym elemencie można te wędki "włożyć" w określoną cenę i przypisać im przynależny segment) czyli takie jak np. w wędkach Robinsona z których niektóre są robione naprawdę na fajnych blankach jednak uzbrojenie tego a szczególnie wyważenie to już kompletna porażka i nie wiem kto to robił, a można było z tego zrobić naprawdę bardzo fajne kijki.
No i cena tego Hype to nic szczególnego w tym segmencie, w zasadzie są to kije które na takim uzbrojeniu powinny być co najmniej 100 zł. tańsze to może jeszcze... Bezsensownego bełkotu to tam przy nich aż nadto, gną się jak wszystkie inne a reszta to widać, porównywania ich do Graphiteleadera to już nawet szkoda komentować, bo w zasadzie sam taki zabieg marketingowy powinien dyskwalifikować

. Są tylko zdaje się odrobinę lżejsze od Microflexa do którego też są porównywane i to jest na pewno ich zaletą, choć w większości to pewnie kwestia zastosowania dużo uboższych i tym samym lżejszych uchwytów.
Po prostu trzeba poczekać na weryfikację ludzi którzy zdecydowali się to kupić ponieważ już np. okulary czy plecionki firmowane Hype przeszły taką weryfikację niestety niezbyt pozytywnie. Samo takie łgarstwo jak "wysoko modułowe blanki i topowe komponenty" powinno zapalać czerwoną lampkę.
To po prostu czystej wody " chińszczyzna", nawet z wyglądu naprawdę takich niezbyt wysokich lotów, inaczej opakowana, zaprezentowana no i z dodanym brandem, co nie zmienia faktu, że może być naprawdę na wysokim poziomie bo chińczycy potrafią robić naprawdę markowe produkty, zależy tylko od tego kto ile im zapłaci a dostanie co chce.
Ot choćby takie kijki:
https://pl.aliexpress.com/item/10050070 ... cbb82ff702Jeśli to wszystko prawda to na takich komponentach w tej cenie śmiem twierdzić, że nie znajdziemy żadnej wędki w Europie

A porównując Hype np. z tymi kijami:
https://pl.aliexpress.com/item/10050065 ... 02032704_2no to wnioski raczej same się nasuwają zwłaszcza że można je zamówić, koledzy z daleka nam je przyślą, i będą tańsze o stówkę.