BCH pisze:Sprzedam hondę.
Zielony pisze:Widocznie nie trzymał przepisowej odległości
Skałka pisze:na Bystrzycy poniżej ZZ Spinningista vs Spławikowiec. Nasi górą
BCH pisze:Skałka pisze:na Bystrzycy poniżej ZZ Spinningista vs Spławikowiec. Nasi górą
Nokaut czy na punkty?
BCH pisze:Skałka pisze:na Bystrzycy poniżej ZZ Spinningista vs Spławikowiec. Nasi górą
Nokaut czy na punkty?
Ja odwrotnie, zdarzyło mi się kiedyś pomagać facetowi wygramolić się na brzeg po tym jak spadł z burty. Na koniec go opierdzieliłem, że walić w palnik do pełnego znieczulenia to nich se do knajpy idzie, a nie nad rzekę, no ale co sobie się pomoczył, to jego.
Zielony pisze:Jestem fanem Twoich wpisów![]()
![]()
Skałka pisze:Na punkty [...] Panowie mieli po około 60 lat
Bandazyk pisze:Panowie!
Nigdy nie widziałem na forum postów tego typu, ale proszę Pawła o nie usuwanie tego wpisu.
https://www.siepomaga.pl/zycie-mai
https://m.facebook.com/groups/233479361897309/
Dziecko znajomej w potrzebie.
Jeśli ktoś chciałby pomóc serdecznie zapraszam. Osobiście przekazałem kołowrotek na licytację. Jeśli któryś z rękodzielników z forum chciałby wesprzeć akcję jednym woblerkiem, kogutem proszę o kontakt, przyjadę odbiorę cokolwiek. Jeśli ktoś ma jakiś zalegający sprzęt i chciałby go przekazać lub wstawić osobiście na licytację na grupie FB, serdecznie zapraszam. Każda złotówka jest na miarę złota.
Pozdrawiam.
Grzegorz140 pisze:Tak mnie naszło..ale by było pięknie gdyby tak w Polsce zakazać połowu na żywca. We wszystkich wodach.albo chociaż w wodach mniejszych niż 100ha. Kiedyś obserwowałem wędkarzy zywcowych na zarośniętym zalewie zalewie w Chodlu. Teraz obserwuje to samo zjawisko na starorzeczach, na których uwielbiam spinningowac. Modelowy "żywczykarz" to prawie zawsze starszy pan, lub dwóch, z teleskopowa wędka targową walący w łeb wszystko co się uwięzi na tego przywiezionego od sąsiada karasia. Na moim ulubionym starorzeczu tacy goście przyjeżdżają, siedzą max godzinę, jeżeli nic nie złowią to jadą do domu, albo pewnie na inny zbiornik. Natomiast lokalizacja ryb w tak małych zbiornikach jest bardzo łatwa i jeżeli szczupaki są aktywne to zazwyczaj coś wytargaja. I w reklamówkę. Na tym samym zbiorniku spinningisci (widziałem w swojej karierze dwóch) mają znacząco wyższa świadomość działania wodnego ekosystemu i zdecydowanie częściej wypuszczają ryby.
Chyba są kraje które zakazują połowu na żywca? Obiło mi się kiedyś o uszy, że między innymi Niemcy.
Grzegorz140 pisze:[...] jak nie możesz [...] powinno się [...] powinno ewoluować [...] obowiązujące zakazy.
gelo97 pisze:Mi sie wydaje że zakazami nic nie zmienimy. A wiesz Dlaczego ? Bo nikt nie będzie tego kontrolował.