Postautor: zpryciarz » sob 10 sie 2024, 08:01
Wydaje mi się że sklep stacjonarny w tym momencie to strzał w kolano. Większość sprzedaży przeniosła się online. Prędzej sklep online + jak masz swomoje lokum możliwość zakupu stacjonarnie. Koszta Ciebie zjedzą, a na necie ktoś kupi i tak taniej. Dostęp do wszystkiego jest tak ogromny że nie wygrasz. Przykładowo chciałem kupić teraz koszulkę klubu któremu kibicuje. W sklepie kosztuje 500 zł . Ja zamawiam 3 za 200. Jak położę obok siebie nie jesteś w stanie odróznic która to ta ze sklepu. Różnią się metkami. I tyle. A jak ktoś myśli że firmy wędkarskie tak nie robią to niech spojrzą na nowość Mikado- patyk do xul jako nowość. Kropka w kropkę co ludzie od roku na Ali za połowę ceny kupują. Oczywiście bez naklejek Mikado.
Na pewno zbierzesz grupę sympatyków co będa Ciebie odwiedzać ale koszta Ciebie pożrą.
Moim zdaniem sklep online+ jak masz dostęp do produktów najtańszych na rynku , lub sprzedaż online + mocny marketing ale tu też trzeba włożyć grube tysiące.
Ja sam lubię odwiedzić czasami trzy sklepy w Lublinie. spławik, rybkę, na piegrzymiej i to są sklepy które są od lat. Zbudowały swoją renomę, mają swoich zwolenników i ludzi co przychodzą od lat. Tobie będzie ciężko coś takiego osiągnąć. No chyba że coś wymyślisz unikatowego
Marcin