Mada pisze:Na czym takie prace polegają? Co trzeba ze sobą mieć?
CDC pisze:Bierom jak co roku![]()
CDC pisze:Bierom jak co roku![]()
Zielony pisze:https://jawnylublin.pl/operacja-czysty-zalew-koszmarnie-droga-a-nikt-nie-chce-dac-pieniedzy/?fbclid=IwY2xjawTBaSpleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBaRXEyT1BGZE8wSXFJZDFac3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHt1JkQNIriHEbrQckfy16apZ0oad4B3N3s_j6UF3yAZZel5iD4ojOjKz9c6o_aem_G4rvNm-imhvmlol2B9iD3w
BCH pisze:Ja bym postawił na brzegu garnek z rosołem. Niech wiedzą, co je czeka.
Zielony pisze:Planowany "wstępniak" do zalewu ma mieć głębokość 1,5 metra i ma być cały wybetonowany. Tu komentarz jest zbędny.
boxing pisze:Zielony pisze:Planowany "wstępniak" do zalewu ma mieć głębokość 1,5 metra i ma być cały wybetonowany. Tu komentarz jest zbędny.
Jeżeli tak - to rzeczywiście źle to wygląda - moim niefachowym okiem. Latem będą z tego Termy Lublin.
Ale co myślisz o wariancie, o którym napisałem? 5-6 metrów głębokości, dno naturalne aby mogło być podłożem dla roślin, to co wpłynie byłoby wykorzystywane jak nawóz dla flory, od wiosny gęsto porośnięte moczarką która "robiłaby" za dodatkowy filtr.
Z jednej strony - koszty wykopu byłyby wyższe bo znacznie większa głębokość, ale wyzerowane byłyby koszty materiału i robót przez brak betonowania dna. Czy kosztowo to by się równało - nie wiem, trzeba by oszacować.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 274 gości