Skałka pisze:Będzie trudno tym bardziej, że ostatnio pstrągów nie łowię, ale jak się uda dam znać. Teraz cel duży okoń na ZZ. Eh. szkoda tej ryby. Pozdrawiam Serdecznie
Zielony pisze:Krężniczanka nigdy nie słynęła z okazów. Owszem trafiały się takie po 50 cm a nawet więcej. Ale pstrąg na 65cm. którego złowił Skałka to niezwykły okaz. Zaś ta sama ryba już ponad 70cm.to bez wątpienia największy o jakim wiem na przestrzeni całej pstrągowej historii tej rzeczki. Bez wątpienia to była niezwykłą ryba i nie sądzę by się jeszcze taka trafiła.
Krzysiek pisze:Moja największa ryba mierzyła jakieś 60 cm i pochodzi z Bystrzycy. Złowiona w moim pierwszym kontakcie z wędką muchową. Pomiar był niedokładny, bo ręce trzęsły mi się z przypływu adrenaliny. Potem miałem jeszcze kontakt z podobnymi rybkami, ale te były górą. Na początku tego sezonu miałem kontakt z ogromną rybą. Po minucie holu spadła, ale musiała być duża, bo kij do 12 lb wyginał się jak leszczynowa witka.
Zielony pisze:Potokowiec na 75cm. był złowiony w Bystrej. Podczas odłowów Nędznicy był pstrąg 68cm. Następnie wraz z innymi został wpuszczony do Krężniczanki. Złowił go Grzegorz Lubisz. Odłowy były pod przyszły podchów wylęgu, który zresztą przez szereg lat znakomicie się sprawdzał. Na Bystrzycy widywałem ryby ponad 70cm. Tego rozmiaru pstrąg był złowiony w Piotrowicach. Również na 70cm pstrąg był złowiony w Osmolicach. Sam z Bystrzycy największego złowiłem na 65cm, zaś takich ponad 60 to miałem sporo. Z ogromnych pstrągów słynie też Chodelka. Jednego takiego na 70cm złowiło kilku wędkarzy, przy czym u jednych miał 71 a nawet 72cm zaś ta sama ryba złowiona przez innego wędkarza mierzyła 69cm. Swojego rekordowego złowiłem w Sanie na wysokości Manasterca. Było to przy okazji łowienia głowacic na muszkę. Ryba mierzyła magiczne 73cm. Innego na 69 cm złowiłem w Koprzywiance...
majula7 pisze:Zielony pisze:Potokowiec na 75cm. był złowiony w Bystrej. Podczas odłowów Nędznicy był pstrąg 68cm. Następnie wraz z innymi został wpuszczony do Krężniczanki. Złowił go Grzegorz Lubisz. Odłowy były pod przyszły podchów wylęgu, który zresztą przez szereg lat znakomicie się sprawdzał. Na Bystrzycy widywałem ryby ponad 70cm. Tego rozmiaru pstrąg był złowiony w Piotrowicach. Również na 70cm pstrąg był złowiony w Osmolicach. Sam z Bystrzycy największego złowiłem na 65cm, zaś takich ponad 60 to miałem sporo. Z ogromnych pstrągów słynie też Chodelka. Jednego takiego na 70cm złowiło kilku wędkarzy, przy czym u jednych miał 71 a nawet 72cm zaś ta sama ryba złowiona przez innego wędkarza mierzyła 69cm. Swojego rekordowego złowiłem w Sanie na wysokości Manasterca. Było to przy okazji łowienia głowacic na muszkę. Ryba mierzyła magiczne 73cm. Innego na 69 cm złowiłem w Koprzywiance...
Krezniczanka to od ujścia do Bystrzycy i do rozwidlenia za zakrętami, Nędznica prosto na las czy w bok na most kolejowy?
Google maps nie zna czegoś takiego jak krezniczanka.
Zielony pisze:Będę!!!
Kapitalna inicjatywa. Popieram całym sobą!
Rybkarz pisze:Akcja tarliska 2024 na Zalewie Zemborzyckim!
W imieniu Zarządu Koła LSM FART zapraszam do udziału w akcji budowy tarlisk sandaczowych na Zalewie Zemborzyckim.
Termin: sobota 02.03.2024r. godz. 9:00 (w przypadku niekorzystnych warunków termin może ulec zmianie)
Miejsce spotkania: parking przy slipie PZW od strony Dąbrowy.
Wszystkich chętnych zapraszam do pomocy. Zainteresowanych proszę o potwierdzenie udziału w akcji smsem pod numer tel. 502-915-627.
Do zobaczenia!
majula7 pisze:
Od 4 dni ścigam belony, nic z tego nie będzie jestem na mierzei od Piask do Mikoszewa nie ma. Ikry na roślinach sporadycznie.
majula7 pisze:
Od 4 dni ścigam belony, nic z tego nie będzie jestem na mierzei od Piask do Mikoszewa nie ma. Ikry na roślinach sporadycznie.
majula7 pisze:To dość ekstremalne łapanie, mimo bielizny termo plus neopren abugarcia na piechotę do 3h w ballly do 1,5h i hipotermia.....nie wiem czy nie pojadę drugi raz bo w Kątach Rybackich w wędzarni pani oznajmiła ze belon jeszcze nie było bo okres dla rybaków do 15.05 ale jeszcze nie złowili. Belonada w Pucku była tam można było rybkę zjeść ale jak poszło wędkarsko jeszcze nie znalazłem. Za to co widziałem na ladzie z zalewu wislanego to już widok niesamowity leszcze jak stoły plocie jak leszcze okonie i sandacze rozmiarami to u nas okazy.