Kadi pisze:Kiedyś pytałem PSR nie mylić z SSRPowiedzieli że nie wolno tak.
Rybkarz pisze:Kadi pisze:Kiedyś pytałem PSR nie mylić z SSRPowiedzieli że nie wolno tak.
Zgadza się. Jest to metoda niedozwolona. Uzasadnienie jest jednak inne niż zakaz trollingu. Trolling zgodnie z definicją z RAPR może się odbywać tylko z środka pływającego napędzanego silnikiem, żaglami lub siłą ludzkich mięśni. W przypadku zalewowym odbywa się to inaczej.
Natomiast RAPR jasno określa DOZWOLONE metody połowu. Metody: podlodową, spławikowo-gruntową, trollingową i muchową z jasnych względów pominę. Natomiast metoda spinningowa musi się odbywać poprzez ściąganie sztucznej przynęty za pomocą kołowrotka. Ciąganie przynęty wzdłuż murka NIE JEST metodą spinningową, a więc nie jest żadną z metod dozwolonych w RAPR.
zpryciarz pisze:Panowie wczoraj się spotkałem, żę spiningując gościu z łodzi miał przywiązane ryby na agrawke, albo raczej mi sie wydawało, że za ogon . faktem nie były w siatce wedkarskiej jakoś czytam i czytam regulamin i chyba to jest pewien rodzaj kłusownictwa ?
zpryciarz pisze:Wczoraj poginam sobie ze spinem zobaczyć miejscówki kolo wyciągu, patrze sobie jak się spławiają rybki miedzy zaporą a mostkiem, a tu mi się cos pomaranczowego rzuca w oczy. Myśle co jest. Przglądam się, a tu zgred z jakimś typem stoi pod mostkiem i rzuca przeplywankę w strone zapory. schowany za filarem. Zszedlem do gościa i się pytam czy wie , żę na tym odcinku jest zakaz wedkowania to gość zapomina Polskiego. Dopiero jak zaczynam pstrykać foty, zbiera manele i sie wycofuje.
Pewnie jako " młody" wędkarz mam jeszcze uczulenie na takie akcje, ale zapienił mnie strasznie. Choćby i dłoniak to co na haku to w plecaku . Masakra
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości