Ja przejeżdżając na początku marca rowerkiem dookoła zalewu widziałem przynajmniej pięć osób łowiących w miejscach zabronionych. Trzech z nich pod samym znakiem zakazu wędkowania na zaporze bocznej

soniq51 pisze:Witam, a tak z ciekawości to jaki jest powód tego zakazu?
svi pisze:a jak jest z łowieniem na rękawie? kiedys byl tam zakaz ale teraz widze od paru lat ludzie znow tam łowią, łowimy i pilnujemy ze by nie kusowali ?
svi pisze: jak dziadek zabijał małe liny tłumacząc się ze nic innego nie złowił. te dziadki to plaga...
krycha pisze:Jeżeli chodzi o szczupaki to 2 razy jednego dnia widziałem jak nie wymiarowe szszupłe szły do wora, niestety. I co przykre kazdy tych wedkarzy był starszej daty.
krycha pisze:To wina SSR i PSR nie ma w ogóle kątroli. Ja jak mam 2 lata karte to tylko raz miałem kątrole i to na wodzie górskiej.
haczyk pisze:A ja pragnę uprzejmie donieść o bardzo prawidłowej postawie Policjantów patrolujących akwen mała motoróweczką, którzy tamtej jesieni w uprzejmy sposób zwrócili jednemu spiningiście uwagę by opuścił łowisko, gdyż spiningował bezpośrednio przy jazie/przepuście wodnym (jeśli nie mylę nazewnictwa to było miejsce od strony mostu przy ulicy Cienistej, gdzie wpływająca Bystrzyca rozszerza się w zalew - jest tam za wałem coś w rodzaju starej przepompowni).
Użytkownicy przeglądający to forum: zpryciarz i 6 gości