Jajakub pisze:Kiedyś tak miałem na rozkopaczewie
Mada pisze:Gdzie to było?
suchy0512 pisze:Ja z bratem dzis byłem w Prawiednikach od jazu w górę do pierwszej kładki brat złowiłem pstrazka takiego 35-38cm ja miałem takiego z 15cm.... Jak na odcinek no kill to straszna pustynia. Jakiś czas temu w Osmolicach gadałem z jakimś tubylcem chwalił się ze kiedyś na agregat wychodziły pstrągi sześćdziesiątki i szczupaki pod metr. I już się nie dziwię ze miejscami rzeka pusta.
Zielony pisze:Sam dzisiaj na zawodach łowiłem w dół od Strzyżewic na Bystrzycy. Dobry odcinek okazał się być pusty. Przez trzy tury złowiony był tam jeden pstrąg nieco niżej mostu. Trochę niżej, dalej od szosy pustynia. Niema nawet plotek.
W wyniku przeprowadzonej zasadzki przez Straż Ochrony Wód PZW Lublin oraz Społecznej Straży Rybackiej, wczoraj w godzinach nocnych został ujęty mieszkaniec miejscowości Krzczeń, który prowadził nielegalny połów ryb z wykorzystaniem dwóch sieci rybackich o łącznej długości ok 100 metrów na okolicznym zbiorniku. W związku z zaistniałą sytuacją na miejsce została wezwana Policja, która zatrzymała mężczyznę, a następnie postawiła mu zarzut kłusownictwa z art. 27c ust.1 pkt 2) Ustawy o Rybactwie Śródlądowym. Zatrzymana osoba przyznaje się do winy. Za niniejsze przestępstwo ustawodawca przewiduję karę do 2 lat pozbawienia wolności.
majula7 pisze:Co było w sieciach?
Gelson2 pisze:Dobra robota.
Pawle czy mógłbyś jeszcze raz podać nr do siebie i ewentualnie wskazówki do kogo dzwonić jak jesteś niedostępny. Ostatnio pod tamą przy Zalewie łowiło 2 gości, zadzwoniłem pod główny nr psr, powiedzieli ok zgłoszenie przyjete i na tym się skończyło. Goście łowili jeszcze przez godzinę i chyba poszli spiningowac na zalewie. Wiem że liczba osób psr i ssr jest ograniczona i nie przyjadą na każde zgłoszenie, ale jakby podali informacje że nie dadzą rady przyjechać to zadzwoniłbym na policję.
Użytkownicy przeglądający to forum: Zielony i 6 gości