BCH pisze:To jest farsa w śmiesznym państwie z kartonu. Ja jestem większym przestępcą, skoro więcej ostatnio zapłaciłem za przekroczenie prędkości o kilkanaście kilometrów na pustej trzypasmówce.
Państwo z tektury i papieżu

BCH pisze:To jest farsa w śmiesznym państwie z kartonu. Ja jestem większym przestępcą, skoro więcej ostatnio zapłaciłem za przekroczenie prędkości o kilkanaście kilometrów na pustej trzypasmówce.
CDC pisze:Co ma Państwo do sędziów i Papieża?... nie czaję kompletnie.
suchy0512 pisze:Ja się nie dziwię.... Jakiś czas temu gość który wyszedł warunkowo z puchy gdzie siedział za pobicie staruszki i zabranie 20pln pobił mojego syna mającego wtedy 16lat używając przy tym palki teleskopowej w efekcie syn 12 szfow na głowie siniaki na plecach sprawca dostał wyrok pracę społeczne 30godzin miesięcznie przez rok gdzie w warunkach recydywy grozi o ile się nie mylę odsiadka od 3 lat w górę. Niestety takie mamy sądy.
suchy0512 pisze:Ja się nie dziwię.... Jakiś czas temu gość który wyszedł warunkowo z puchy gdzie siedział za pobicie staruszki i zabranie 20pln pobił mojego syna mającego wtedy 16lat używając przy tym palki teleskopowej w efekcie syn 12 szfow na głowie siniaki na plecach sprawca dostał wyrok pracę społeczne 30godzin miesięcznie przez rok gdzie w warunkach recydywy grozi o ile się nie mylę odsiadka od 3 lat w górę. Niestety takie mamy sądy.
Paweł pisze:Nie wiele osób także zdaje sobie z tego sprawę, że istnieje coś takiego jak Cisacin koło Uściwierza - https://goo.gl/maps/G3wZviLC4cWmrxMf8 To także nasza woda.
Grzegorz140 pisze:Paweł pisze:Nie wiele osób także zdaje sobie z tego sprawę, że istnieje coś takiego jak Cisacin koło Uściwierza - https://goo.gl/maps/G3wZviLC4cWmrxMf8 To także nasza woda.
Jest jakikolwiek dostęp do tego zbiornika?
Paweł pisze:Grzegorz140 pisze:Paweł pisze:Nie wiele osób także zdaje sobie z tego sprawę, że istnieje coś takiego jak Cisacin koło Uściwierza - https://goo.gl/maps/G3wZviLC4cWmrxMf8 To także nasza woda.
Jest jakikolwiek dostęp do tego zbiornika?
Na piechotę można się dostać, dojazdu nie ma żadnego. Jest jakiś pomost, ale już nie pamiętam z której strony, bo byłem tam raz ze dwa lata temu.
CDC pisze:Podobnie jak np. Gumieniek ale to odpłatne.
Byłem tam raptem ze 2x ale złowiłem kilka szczupaczków na żabę w grążelach, jednego ładnego z pomostu na gumkę i trochę okoni. Przy mnie gostek wyciągnął na żywca takiego sandacza z 70 cm czego po tym oczku bym się nie spodziewał. Bardzo przyjemny zbiorniczek.
Paweł pisze:CDC pisze:Podobnie jak np. Gumieniek ale to odpłatne.
Byłem tam raptem ze 2x ale złowiłem kilka szczupaczków na żabę w grążelach, jednego ładnego z pomostu na gumkę i trochę okoni. Przy mnie gostek wyciągnął na żywca takiego sandacza z 70 cm czego po tym oczku bym się nie spodziewał. Bardzo przyjemny zbiorniczek.
Gumieniek aktualnie nie posiada dzierżawcy i z tego się orientuję, to nie można tam łowić. Jest przygotowywane jako obwód rybackich wchodzący w projekt "Nasze łowiska" Wód Polskich. Taka sama sytuacja jest w przypadku sąsiedniego jeziora Ściegiennego.
Grzegorz140 pisze:Ja w tym roku planuje trochę połowić z deski SUP. Jest dosyć lekka i stwarza spore możliwości dotarcia w takie miejsca.
Mada pisze:Grzegorz140 pisze:Ja w tym roku planuje trochę połowić z deski SUP. Jest dosyć lekka i stwarza spore możliwości dotarcia w takie miejsca.
Mnie zaś kusi kajak wędkarski "sit on top".
https://wedkuje.pl/n/kajak-kontra-ponton/102671
Mietek pisze:BCH pisze:To jest farsa w śmiesznym państwie z kartonu. Ja jestem większym przestępcą, skoro więcej ostatnio zapłaciłem za przekroczenie prędkości o kilkanaście kilometrów na pustej trzypasmówce.
Państwo z tektury i papieżu
Wczoraj w godzinach wieczornych, w wyniku prowadzonej zasadzki Straż Ochrony Wód PZW Lublin wraz ze Społeczną Strażą Rybacką ujęła na gorącym uczynku mężczyznę, który przy pomocy sieci rybackiej typu wonton odłowił nielegalnie 21 szczupaków na jeziorze Bikcze. Mieszkaniec m. Rozpłucie Pierwsze został natychmiast przekazany w ręce funkcjonariuszy Policji KPP Łęczna, którzy dokonali jego zatrzymania, a następnie postawili zarzut kłusownictwa. W toku prowadzonych czynności zostało przeprowadzone przeszukanie miejsca zamieszkania mężczyzny. Przeszukanie to wykazało, iż posiadał on również inne narzędzia połowowe, tj. osiem więcierzy oraz dwie sieci, co może sugerować, że nie był to jego pierwszy występek lub planował w przyszłości kolejne. Zatrzymana osoba przyznaje się do winy. Za dokonanie przestępstwa z Art. 27c. 1. 2) Ustawy o Rybactwie Śródlądowym grozi mu do dwóch lat pozbawienia wolności oraz zapłata nawiązki za przywłaszczone ryby w wysokości do dwudziestokrotności ich wartości. Warto dodać, że ryby, które znajdowały się w sieci były w okresie tarła. Mamy szczerą nadzieję, że Sąd uwzględni ten fakt jako okoliczność obciążającą w sprawie.
Krzysiek pisze:Gratulacje dla strażników, ale żal takich pięknych ryb.
Czy to przypadkiem nie są ryby w okresie tarłowym, bo mocno wypchane?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości