Art. 6a. 1. Operat rybacki określający zasady prowadzenia racjonalnej
gospodarki rybackiej w obwodzie rybackim sporządza uprawniony do rybactwa.
2. Operat rybacki sporządza się raz na 10 lat w formie opisowej i graficznej.
Yogi79 pisze:Wie ktoś może czy będą dodatkowe dopłaty bo coś słyszałem o J Krzczen ale mam nadzieję że to plotka
Zielony pisze:Yogi79 pisze:Wie ktoś może czy będą dodatkowe dopłaty bo coś słyszałem o J Krzczen ale mam nadzieję że to plotka
O niczym takim nie słyszałem.
Yogi79 pisze:Zielony pisze:Yogi79 pisze:Wie ktoś może czy będą dodatkowe dopłaty bo coś słyszałem o J Krzczen ale mam nadzieję że to plotka
O niczym takim nie słyszałem.
Mam nadzieję że to plotka
szymon71 pisze:Wrócę na chwilę do tej postawionej na ZZ siaty. Od dobrze poinformowanego kolegi dowiedziałem się, że PSR 3 dni zwlekała z podjęciem tej sieci (wiedząc gdzie stoi) bo zależało im na złapaniu kłusola na gorącym. No i większość zaplątanych w niej ryb zwyczajnie padła. Ktoś z Was może to potwierdzić czy mój kolega jednak mija się z prawdą. Bo jeśli to prawda to wydaje mi się jednak, że życie ryb tam uwięzionych powonno być na 1-szym miejscu.
szymon71 pisze:Wrócę na chwilę do tej postawionej na ZZ siaty. Od dobrze poinformowanego kolegi dowiedziałem się, że PSR 3 dni zwlekała z podjęciem tej sieci (wiedząc gdzie stoi) bo zależało im na złapaniu kłusola na gorącym. No i większość zaplątanych w niej ryb zwyczajnie padła. Ktoś z Was może to potwierdzić czy mój kolega jednak mija się z prawdą. Bo jeśli to prawda to wydaje mi się jednak, że życie ryb tam uwięzionych powonno być na 1-szym miejscu.
Jajakub pisze:Czy powinno się usuwać siatę jak najszybciej, żeby uratować jak największą ilość ryb, czy też spróbować złapać kłusownika na gorącym i tym samym wyeliminować (oby tak było) go z tego procederu ratując przyszłe ofiary jego siatki ?
Gelson2 pisze:A jak go złapią to już nie postawi... Tak jak kierowcy z potrójnym zakazem nie wsiadają za kółko..., tylko 'czapa' załatwiłby tą kwestię
szymon71 pisze:Obecnym tu na forum chłopakom z SSR po tym co i jak piszą ufam w 100% ale znam niestety przypadki co prawda czasowo dosyć odległe, gdzie sami strażnicy SSR pod pozorem walki z kłusownictwem stawiali siaty (w tym przypadku na jez. Miejskim). Kto wie jak było w tym zalewowym przypadku bo dziwi trochę fakt, że na najbardziej uczęszczanym zbiorniku na Lubelszczyźnie, ktoś stawia siaty na głębokiej wodzie przez nikogo niepokojony i nie zauważony. No gdzieś niedaleko wyspy to bym się mniej zdziwił bo zwykle to tam stawiali ale w głębszej jego części (?!). Ile to trzeba mieć w sobie samozaparcia no i odwagi, żeby się na takie coś porywać. Albo po prostu być myślącym inaczej.
Yogi79 pisze:Wyjaśni mi ktoś dlaczego taki niski poziom wody w zalewie
Jaki ma to cel?
bodzio66665 pisze:Panowie orientuje się ktoś czy zalew zamarzł czy faluje? Może w weekend bym zasiadł na feeder, ale jak zamarzł to trzeba będzie gdzieś nad rzeczkę pojechać.
Rybkarz pisze:bodzio66665 pisze:Panowie orientuje się ktoś czy zalew zamarzł czy faluje? Może w weekend bym zasiadł na feeder, ale jak zamarzł to trzeba będzie gdzieś nad rzeczkę pojechać.
Dzisiaj nie było lodu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości